وي با بيان اينکه سختي بافت ترمه دستي و بزرگي بيش از حد دستگاه ترمه بافي با امکانات و شرايط زيستي امروز همخواني ندارد، اظهار داشت: تنها کاري که به نظر مي رسد امروز مي توان انجام داد، حفظ اين هنر به عنوان نمادي از نساجي سنتي ايران است.
اين فروشنده با بيان اينکه کمبود استادکاران ماهر در زمينه ترمه و وجود استاداني که پير و ناتوان شدهاند از دلايل فراموشي اين هنر است، تصريح کرد: تعداد افرادي که به صورت سنتي و کاملآ دستي به اين هنر اشتغال دارد در سطح استان کرمان به تعداد انگشتان يک دست هم نمي رسد.
هاشمي ادامه داد: بسياري از رشتههاي صنايع دستي در کشور ما کاربرد خود را از دست دادهاند که ترمه نيز از اين اصل مستثنا نبوده است، چنانکه در گذشته از ترمه به عنوان چارقد، رويه لحاف، پرده، سفره، جانمازي و پارچه لباسي استفاده ميشده است.
وي تصريح کرد:حمايت دولت و مسئولان از هنرمندان هنرهاي سنتي در تأمين معاش آنها مي تواند هم در جلوگيري از فراموشي اين هنرها که نماينده فرهنگ و هنر ايران است و هم در استقبال جوانان به اين هنرها و اشتغال زايي و در نهايت صادرات و ارزآوري به کشور مؤثر باشد.
فروشنده کرماني به محدوديت رنگ براي بافت اين محصول براي توليدکنندگان اشاره کرد و گفت: اگر تنوع رنگ افزايش يابد زيبايي آن هم نمود بيشتري دارد.
وي با تآکيد بر اينکه شناسايي بازارهاي جهاني نياز امروز هنرمندان اين عرصه است، خاطر نشان کرد: معرفي اين هنر- صنعت در عرصه جهاني انگيزه هنرمندان داخلي را بيشتر کرده و نقوش خاطره انگيز آن براي هميشه حفظ مي شود.
111/
انتهای پیام/